Een greep uit het projectenaanbod:
Vlinders in de klas.
Hoe mooi foto’s en plaatjes van vlinders ook kunnen zijn, tegen een echte vlinder kunnen ze niet op.
Vlinders vormen door hun mooie uiterlijk en opvallende gedaanteverwisseling een geweldig leuk en leerzaam lesonderwerp.
Kinderen worden erg enthousiast van levende dieren, en door het bestellen van een kweekpakket geeft u kinderen de mogelijkheid om de ontwikkeling van een vlinder van heel dichtbij mee te maken. Het verzorgen van de vlinders is een prima manier om een serie lessen over vlinders mee te starten. Met het loslaten van de koolwitjes als hoogtepunt!
Bij de bestelling is een handleiding over de huisvesting en de verzorging van de dieren gevoegd. Het is de bedoeling dat de kinderen helpen bij de verzorging. Op deze manier kunnen ze de gedaantewisselingen die de vlinder ondergaat in zijn leven van heel dichtbij meemaken.
Champignons kweken in de klas!
Paddenstoelen hebben iets mysterieus, alleen al de manier waarop ze groeien en zich vermeerderen is heel bijzonder.
Door zelf champignons te kweken in de klas is het mogelijk om de ontwikkeling en de
groei van de paddenstoel te volgen. Het is fascinerend om te zien dat er uit zwarte aarde, kleine bolletjes en vervolgens grote champignons ontstaan.
Bij het kweekpakket voor champignons ontvangt u werkbladen en veel leuke lessuggesties. De gekweekte paddenstoelen zijn te gebruiken bij de verschillende opdrachten. Aan een paddenstoel valt heel wat te ontdekken. De nadruk ligt op het waarnemen met alle zintuigen en zo te ontdekken wat paddenstoelen zijn, hoe ze groeien, vermeerderen, hoe ze gekweekt worden en hoe ze smaken.
Spelen met chemie
Een project waarbij de kinderen zelf shampoo, badzout en hun eigen tandpasta gaan maken.
Op de basisschool komen leerlingen niet of nauwelijks in aanraking met scheikunde. Dit project zal dus voor velen van hen de eerste kennismaking met dit vak vormen. Een belangrijk doel van het project is dan ook om de kinderen een idee te geven wat het vak scheikunde inhoudt. Dit kan het beste uitgelegd worden aan de hand van voorbeelden van de aanwezigheid van scheikunde in het dagelijks leven.
Waterproject
Een project over water in de klas en natuurlijk met de kinderen naar buiten om de sloot te onderzoeken. Spelenderwijs leren over water. Wat is oppervlaktespanning, wat leeft er in de sloot? Wat kan drijven en wat is waterdruk.
Voor meer informatie over bovenstaande projecten kunt u contact zoeken met Bertus Zijlstra.
bzijlstra@onderwijsmetlev.nl tel.: 06-20718897