Oriëntatie bijenkomst: Kiezen voor een nieuwe rekenmethode

Na de presentatie op de NOT kunnen scholen in het nieuwe schooljaar van start met één van de nieuwe rekenmethoden. Malmberg komt met een vernieuwde versie van haar methoden de Wereld in Getallen en Pluspunt t/m groep 7. Noordhoff uitgevers heeft dan haar nieuwe rekenmethode Getal & Ruimte junior compleet beschikbaar en Thieme Meulenhoff brengt van Alles telt Q het materiaal voor de groepen 1 t/m 4 uit.

Een goede oriëntatie op de verschillende methoden is, gezien de investering, maar ook om zicht te krijgen op verschillen en overeenkomsten, een must.

Heb je als school behoefte aan ondersteuning bij het selectieproces? Lex Gall van Onderwijs met Lev heeft zich stevig verdiept in de inhoud van de nieuwe methoden en kan tijdens het selectieproces het team van aanvullende informatie voorzien.

In een oriëntatiebijeenkomst wordt duidelijk gemaakt hoe de verschillende modellen uit het protocol ERWD in de methode zijn verwerkt. Tevens wordt de wijze waarop het instructiemodel wordt uitgevoerd duidelijk gemaakt. Tijdens de bijeenkomst krijgt u ook meer zicht op de differentiatiemogelijkheden voor zwakkere, sterke en excellente rekenaars.  De inhoud van de bijeenkomst wordt in samenspraak vastgesteld.

Meer info mail lgall@onderwijsmetlev.nl